Βούρτσισμα δοντιών κατοικιδίου

Γνωρίζεις ότι η καλή στοματική υγιεινή συνδέεται με την μακροζωία και την καλή συνολική υγεία του οργανισμού;

Αντίθετα, η καλή κατάσταση των δοντιών και των ούλων συνδέεται με την ανάπτυξη προβλημάτων υγείας σε διάφορα εσωτερικά όργανα όπως καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρεια κτλ και κατά συνέπεια μείωση της διάρκειας της ζωής του ζώου κατά τουλάχιστον 2-3 χρόνια❗️

Συνεπώς, αν θέλουμε το κατοικίδιο μας να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, κοντά μας, με υγεία και ζωντάνια, δεν πρέπει να αμελούμε την φροντίδα των δοντιών του. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια του τετράποδου φίλου μας καθημερινά, μια φορά την ημέρα με ειδική οδοντόκρεμα καο οδοντόβουρτσα για ζώα. Το συχνό βούρτσισμα απομακρύνει τα μικροβια και τα άλατα που κατακάθονται στα δόντια με αποτέλεσμα να αποτρέπει τον σχηματισμό της πέτρας που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία προβλημάτων στα δόντια και τα ούλη.

???? Σε περίπτωση που έχει ήδη σχηματιστεί πέτρα στα δόντια του κατοικιδίου σας, επισκεφθείτε τον Κτηνίατρο σας και κλείστε ένα ραντεβού για καθαρισμό δοντιών έτσι ώστε να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν από τα δόντια του ζώου. Ακολούθως, αρχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια του καθημερινά αποτρέποντας και καθυστερώντας την επαναδημιουργία πέτρας σε αυτά.

???? Αποφύγετε την χρήση ανθρώπινης οδοντόκρεμας στο κατοικίδιο σας, διότι είναι τοξική για τα ζώα και θα προκαλέσει προβλήματα.

Επιμέλεια άρθρου

Δρ Δήμητρα Σωφρονίου

Κτηνίατρος Λεμεσός

Κτηνιατρική Κλινική Love4Pets

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα