ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΑΤΑ

Ο εμβολιασμός της γάτας σκοπό έχει την ανάπτυξη αντισωμάτων κατά διαφόρων ιών και βακτηρίων που συχνά δημιουργούν προβλήματα υγείας στη γάτα.

‼ Το κοινό ετήσιο εμβόλιο της γάτας την προστατεύει από διάφορα αναπνευστικά και γαστρενετερικά νοσήματα. Ο εμβολιασμός αρχίζει σε ηλικία 2 μηνών και επαναλαμβάνεται 1 ή κάποιες φορές 2 φορές σε μεσοδιαστήματα 1 μήνα. Ακολούθως, επαναλαμβάνεται 1 φορά τον χρόνο εφόρου ζωής. Το εμβολιακό σχήμα πρέπει να ακολουθούν όλες οι γάτες ασχέτως αν ζουν εντός ή εκτός σπιτιού. Εξάλλου, οι ιοί και τα βακτήρια είναι πολύ μικρά σωματίδια τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα και στο εσωτερικό των σπιτιών, αλλά μεταφέρονται και με τα ρούχα-παπούτσια των κηδεμόνων και επισκεπτών του σπιτιού.

???? Σε περιοχές υψηλού κινδύνου, οι γάτες θα πρέπει να εμβολιάζονται και κατά της λοιμώδους λευχαιμίας της γάτας, ένα σοβαρό και θανατηφόρο νόσημα που μεταδίδεται μεταξύ των γατών.

✈ Σε γάτες που ταξιδεύουν ή γάτες που ζουν σε περιοχές που ενδημεί η λύσσα, θα πρέπει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της λύσσας που επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο. Η Κύπρος, προς το παρόν, δεν αποτελεί ενδημική περιοχή λύσσας γι΄αυτό ο εμβολιασμός αυτός είναι υποχρεωτικός μόνο για τις γάτες που θα ταξιδέψουν από και προς το νησί μας.

????‍⚕️ Συμβουλευτείτε τον Κτηνίατρο σας για το εμβολιαστικό σχήμα που χρειάζεται η δική σας γάτα.

Επιμέλεια άρθρου

Δρ Δήμητρα Σωφρονίου

Κτηνίατρος

Κτηνιατρική Κλινική Love4Pets

Λεμεσός

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα