ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΑΤΑ

Ο εμβολιασμός της γάτας σκοπό έχει την ανάπτυξη αντισωμάτων κατά διαφόρων ιών και βακτηρίων που συχνά δημιουργούν προβλήματα υγείας στη γάτα.

‼ Το κοινό ετήσιο εμβόλιο της γάτας την προστατεύει από διάφορα αναπνευστικά και γαστρενετερικά νοσήματα. Ο εμβολιασμός αρχίζει σε ηλικία 2 μηνών και επαναλαμβάνεται 1 ή κάποιες φορές 2 φορές σε μεσοδιαστήματα 1 μήνα. Ακολούθως, επαναλαμβάνεται 1 φορά τον χρόνο εφόρου ζωής. Το εμβολιακό σχήμα πρέπει να ακολουθούν όλες οι γάτες ασχέτως αν ζουν εντός ή εκτός σπιτιού. Εξάλλου, οι ιοί και τα βακτήρια είναι πολύ μικρά σωματίδια τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα και στο εσωτερικό των σπιτιών, αλλά μεταφέρονται και με τα ρούχα-παπούτσια των κηδεμόνων και επισκεπτών του σπιτιού.

🆘 Σε περιοχές υψηλού κινδύνου, οι γάτες θα πρέπει να εμβολιάζονται και κατά της λοιμώδους λευχαιμίας της γάτας, ένα σοβαρό και θανατηφόρο νόσημα που μεταδίδεται μεταξύ των γατών.

✈ Σε γάτες που ταξιδεύουν ή γάτες που ζουν σε περιοχές που ενδημεί η λύσσα, θα πρέπει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της λύσσας που επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο. Η Κύπρος, προς το παρόν, δεν αποτελεί ενδημική περιοχή λύσσας γι΄αυτό ο εμβολιασμός αυτός είναι υποχρεωτικός μόνο για τις γάτες που θα ταξιδέψουν από και προς το νησί μας.

👩‍⚕️ Συμβουλευτείτε τον Κτηνίατρο σας για το εμβολιαστικό σχήμα που χρειάζεται η δική σας γάτα.

Επιμέλεια άρθρου

Δρ Δήμητρα Σωφρονίου

Κτηνίατρος

Κτηνιατρική Κλινική Love4Pets

Λεμεσός

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*