ΕΜΒΟΛΙΟ ΒΗΧΑ Ή KENNEL COUGH

???? Είναι το εμβόλιο κατά του ιού της παραϊνφλουένζας και της Bordetella bronchiseptica, τα οποία προκαλούν νόσημα σε σκύλους που βρίσκονται σε σημεία συνωστισμού πχ ξενοδοχεία σκύλων, εκπαιδευτήρια, πάρκα σκύλων κτλ.

‼️ Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο βήχας. Σε περιπτώσεις που δεν γίνει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, υπάρχει ενδεχόμενο το νόσημα να προκαλέσει δευτερογενείς λοιμώξεις όπως πνευμονία.

???? Το εμβόλιο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 1 μήνα πριν την προσκόμιση του σκύλου στους χώρους συνωστισμού, έτσι ώστε ο σκύλος να αναπτύσσει αντισώματα. Ο πρώτος εμβολιασμός μπορεί να γίνει απο την ηλικία 1,5 μηνών και άνω. Ακολουθεί δεύτερος εμβολιασμός 3 εβδομάδες μετά τον πρώτο και ακολούθως διαρκεί περίπου 1 χρόνο. Αν ο σκύλος πρόκειται να επισκεφθεί χώρους συνωστισμού σκύλων, συνίσταται η επανάληψη του εμβολίου αυτού κάθε χρόνο.

???? Το εμβόλιο αυτό δεν αποτελεί μέρος του βασικού ετήσιου εμβολιασμού, γιατί είναι απαραίτητο στον σκύλο μόνο στις περιπτώσεις που θα επισκεφθεί μέρη που έχει πολλούς σκύλους. Οπότε, ο κηδεμόνας θα πρέπει να ζητήσει αυτόν τον εμβολιασμό αν ο σκύλος του πρόκειται να πάει σε ξενοδοχείο, εκπαιδευτήριο ή πάρκο σκύλων.

Επιμέλεια άρθρου

Δρ Δήμητρα Σωφρονίου

Κτηνιατρος Λεμεσός

Κτηνιατρική Κλινική Love4pets

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα